Zelf je Huis Verkopen zonder makelaar

Waarom zou je nog een makelaar inschakelen om je huis te verkopen? Tegenwoordig kun je zelf je huis op websites zetten en te koop aanbieden.

Hiermee Bespaar je vele duizenden Euro’s en het is nog leuk ook!!

Check de VEH voor een doe-het-zelf pakket en verkoop je huis zelf!

Er zijn huizenwebsites waar je zelf je huis te koop aan kunt bieden.
Vaak gratis of tegen een redelijke vergoeding vergoeding

Een taxatierapport kost 100 tot 300 euro. De prijs hangt af van de waarde van de woning. Je kunt enkele makelaars benaderen in je woonplaats en een prijsopgave van je huis laten maken.

Verkoop Zelf Je Huis

Huis Zelf Verkopen & Mooie Huizenfoto’s

Het is erg belangrijk om mooie foto’s van huizen te maken. Dit kun je makkelijk zelf doen. Om je huis te verkopen is het handig om op de site van funda te kijken wat je allemaal in beeld kunt brengen. Het is wel belangrijk dat je je huis eerst opruimt en netjes maakt voordat je een foto maakt!

Voor het opstellen van een huis-verkoop-advertentie kun je het beste je fantasie laten werken. Check op marktplaats.nl en speurders.nl de advertentie omschrijvingen in de rubrieken:

  • huizen te koop
  • huizen verkoop
  • woningen te koop

huis verkopen

Je kunt ook op andere websites kijken zoals Jaap.nl en Funda.nl. Probeer voor de verkoop van je huis zelf een prettig leesbare tekst te verzinnen. Gebruik de genoemde sites ook om na te gaan of je advertentie alle belangrijke zaken vermeld voor het verkopen van je woning.

Huis Zelf Verkopen Bezichtiging

Als kopers geinteresseerd zijn in je woning maak dan een afspraak voor een bezichtiging van je huis. Het is belangrijk ruimte te laten zien. Een woning die erg druk en donker is ingericht maakt klein. Dus doe lampen aan en haal overbodige spullen weg en zet die op zolder. Je hebt dus geen makelaar nodig voor de rondleiding. Je kunt de kopers heel goed zelf je huis laten zien.

VEH.nl is een belangenvereniging voor huizeneigenaren. Zij kunnen je ook helpen als je zelf een huis wilt kopen of je woning wilt verkopen. Je kunt bijvoord beeld borden bestellen met ‘huis te koop’ Als je je huis hebt verkocht dan kun je een standaard verkoopovereenkomst gebruiken die door de VEH is opgesteld.

Nog handiger is om dit gratis door de notaris te laten doen! Als je plannen hebt om je huis zelf te verkopen dan kun je het beste eerst langs de notaris gaan. Je spreekt dan met hem of haar af dat je de eigendomsoverdracht van je huis via zijn of haar notariskantoor te laten lopen. Onderhandel wel gelijk over de provisie voor het opstellen van de aktes! Dus het maken van een verkoopcontract is geen enkel probleem als je je huis zelf wilt verkopen.

Huis Zelf Verkopen & Eigendomsoverdracht

Voor de de eigendomsoverdracht en de aflossing van de hypotheek van je huis moet je altijd naar de notaris. Ook als je je huis zelf verkoopt. De tarieven van de notaris zijn tegenwoordig vrij en verschillen van elkaar. Vergelijk de tarieven door in je woonplaats en de directe omgeving notarissen te bellen.